Z przyjemnością zapraszamy na warsztaty ekologiczno-kulinarne dla dzieci. Uczestnicy warsztatów nie tylko dowiedzą się, co to znaczy żyć ekologicznie, upieką bułeczki z orzechami i jabłkami, ale też własnoręcznie zbiorą owoce, aby w tradycyjny sposób, za pomocą prasy wytłoczyć z nich pyszny, ekologiczny sok jabłkowy. Dzięki warsztatom dzieci nie tylko poruszą zagadnienia związane z nową podstawą programową "Zdrowe zasady odżywiania" i "Zasady zdrowego trybu życia", ale również będą miały możliwość bezpośredniego zapoznania się z tradycyjnym gospodarstwem sadowniczym, ze starymi odmianami jabłoni charakterystycznymi dla Beskidu Wyspowego. Zajęcia odbywają się w grupach min. 20 osobowych.
Program trwa ok. 2 godzin i zawiera:
Zdrowo jemy zdrowo rośniemy, wprowadzenie do warsztatów kulinarnych
Wyprawę do sadu po owoce
Przygotowanie składników do wypieku bułeczek
Tłoczenie soku z ekologicznych jabłek wraz z degustacją
Gry i zabawy oparte na współzawodnictwie
Liczba uczestników min. 20 osób, czas trwania 2 godziny,
cena 40zł/os
dodatkowo istnieje możliwość zorganizowania gry terenowej z ekologicznymi zagadkami
cena 10zł/os
Opcje dodatkowe:
możliwość bezpośrednich zakupów ekologicznych produktów Eko Farmy
Zobacz zdjęcia z warsztatów kulinarnych
2017 - aabaszta.pl